laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gratin met worst en paprika
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    1 rode paprika
    1 groene paprika
    1 gele paprika
    1 kleine courgette
    1 el vloeibare boter
    1 magere rookworst
    1 el vleesfond
    1 el tomatenpuree
    1 tl peperkorrels
    150 g geraspte 20+-kaas
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 250°C (heteluchtoven 225°C).
Maak de paprika's schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Maak de courgette schoon en snijd deze in dunne plakjes.
Verwarm de vloeibare boter in een pan en bak de paprika en courgette ongeveer 5 minuten op een laag vuur, tot de groenten zacht beginnen te worden.
Snijd de worst in plakjes.
Leg de plakjes worst aan één kant van een ovenschaal en de groenten aan de andere kant.
Breng 1 1/2 dl water aan de kook en meng met de fond, tomatenpuree en peperkorrels.
Schenk dit mengsel over de groenten.
Bestrooi het gerecht met de kaas, plaats de schaal in de oven en laat de kaas in 8-10 minuten smelten.


Serveer met gekookte aardappels.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats