laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kaastaart met aardbeien
  ingrediënten:
    [list]
12 blaadjes witte gelatine
200 g mariabiscuits
100 g roomboter
500 g aardbeien
1 perssinaasappel
500 g magere kaas
200 g witte basterdsuiker
1 bekertje room van 250 ml
4 eetlepels aardbeienjam
1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten
springvorm doorsnede ca. 24 cm
  bereiding:
    In kom met koud water gelatine ca. 5 minuten weken. In keukenmachine of met deegroller mariabiscuits verkruimelen en in kom doen. In pannetje boter smelten en boter met 2 eetlepels water door koekkruimels mengen. Springvorm licht invetten, kruimelmengsel over bodem verdelen en goed aandrukken. Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. In keukenmachine 300 g aardbeien pureren. Sinaasappel uitpersen en in pannetje sap zachtjes verwarmen. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in warme sinaasappelsap oplossen. Mengsel even laten afkoelen. In kom kwark, suiker, sinaasappelmengsel en aardbeienpuree goed door elkaar roeren. In andere kom slagroom stijfkloppen en luchtig door kwarkmengsel scheppen. Kwarkmengsel over kruimelbodem in springvorm verdelen en bovenkant gladstrijken. Kwarktaart in koelkast in ca. 3 uur laten opstijven. Rest van aardbeien halveren en op bovenkant van taart rangschikken. In pannetje aardbeienjam met 1 eetlepel water zachtjes verwarmen. Met kwastje aardbeien en kwark rijkelijk bestrijken met jammengsel.

Tip:
Met kersen en amandelen: Vervang de mariabiscuits door amandelspeculaasjes. Gebruik in plaats van verse aardbeien ontpitte verse kersen of uitgelekte kersen uit een pot. Garneer de taart met 25 g geroosterd amandelschaafsel in plaats van met aardbeiengelei.
Met bitterkoekjes en sinaasappellikeur: Snijd 200 g bitterkoekjes in kleine stukjes n roer deze met 2 eetlepels sinaasappellikeur (in plaats van aardbeienpuree) door het kwarkmengsel. Garneer de taart met 50 g bitterkoekjes en fijngeraspte sinaasappelschil.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats