laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gepofte aardappel met bieslookroom
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

    2 grote aardappelen
    8 sprieten bieslook
    2 eetlepels zure room
    2 eetlepels biogarde yoghurt
    peper, zout
  bereiding:
    Warm de oven voor op 225° C.
Was de ongeschilde aardappelen goed en dep ze droog. Snijd de aardappelen kruisgewijs iets in. Leg elke aardappel met de insnijding naar boven op een stuk aluminiumfolie. Vouw het folie zorgvuldig dicht.
Pof de aardappelen in de hete oven of in de hete as van de barbecue of open haard in ca. 40-50 minuten gaar. Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken.
Was de bieslook en knip de sprieten klein. Meng de zure room met de yoghurt, de bieslook, peper en zout. Vouw het folie open en maak met een vork het aardappelkruim wat los. Geef de aardappelen met het roommengsel.
Aardappelen poffen in de magnetron:
Prik met een satéprikker enkele gaatjes rondom in de gewassen aardappelen. Dit om te voorkomen dat de aardappelen door stoomvorming openbarsten. Leg de aardappelen op een stuk keukenpapier in de magnetron. Laat de aardappelen op de hoogste stand gaar worden. Reken per aardappel op 2-3 minuten. Keer ze halverwege de tijd een keer om. Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. Laat de aardappelen nog enkele minuten nagaren.

Energiewaarde per persoon : 205 Kcal
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats