Kipfiletreepjes met roergebakken groenten en cashe |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
600 gram kipfilet
4 eetlepels maïsolie
1 fijngesneden ui
¼ rode, ¼ groene en ¼ gele paprika (in blokjes gesneden)
2 stengels bleekselderij
2 fijngesneden bosuitjes
1 fijngesneden teentje knoflook
3 eetlepels gehakte peterselie
100 gram cashewnoten
2 eetlepels chilisaus
1 eetlepel gembersiroop
1 eetlepel Japanse sojasaus
versgemalen peper en zout
400 gram warme gekookte rijst |
|
bereiding: |
|
|
Snijd de kipfilet in reepjes en verhit de maïsolie in een wok. Voeg de helft van de kipreepjes toe als de olie licht begint te walmen en bak deze reepjes om en om krokant. Schep de reepjes hierna uit de pan en houd deze warm. Bak nu de andere helft van de reepjes en voeg deze dan toe aan de eerste helft. Houd alle reepjes warm. Roerbak vervolgens in het overgebleven braadvet de groenten om en om op een hoog vuur. Doe er de chilisaus, de gembersiroop en de sojasaus bij en laat even doorkoken. Voeg nu de kipreepjes en de gekookte rijst erbij en breng het geheel op smaak met wat peper en zout. Voeg tot slot de cashewnoten toe en serveer direct. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|