laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kerriesateetjes met een koude ananasmuntsaus
  ingrediënten:
   

    300 gram varkensvlees
    1 el olie
    1 el citroensap
    1 el milde kerriepoeder
    4 schijven ananas
    4 el mayonaise
    4 el zure room
    2 el fijngehakte munt
    1 el gembersiroop
    zout
  bereiding:
    Snijd het vlees in 24 stukjes, meng ze met de olie, het citroensap en ¾ eetl. Kerriepoeder. Laat ze 30 minuten marineren (als ze niet direct worden bereid: in de koelkast, anders erbuiten.)

Snijd de ananas in zeer kleine stukjes en meng ze met de mayonaise, zure room, de rest van het kerriepoeder, de munt en de gembersiroop.

Verwarm de grill voor op de hoogste stand (of steek de barbecue aan)

Rijg het vlees aan 8 satestokjes en rooster ze onder de grill of aan de barbecue rondom bruin en gaar (ca. 8 minuten)

Bestrooi de sate eventueel met wat zout. Serveer de sate met de ananasmuntsaus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats