laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Luchtige citroenmousse
  ingrediënten:
   

    5 eieren
    110 g suiker
    5 gelatineblaadjes
    ½ dl water
    2 theelepels citroenschil
    ½ dl citroensap
    snufje zout
  bereiding:
    Breek de eieren en scheid het eiwit van de dooiers. Klop de eidooiers totdat ze licht en schuimig worden. Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf steeds kloppen. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in wat water.
Knijp de blaadjes uit en los ze op in het heet gemaakte water.
Voeg de opgeloste gelatine, de citroenschil en het sap aan het dooiermengsel toe. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
Roer ze daarna luchtig door het dooiermengsel; dan verder mengen met de mixer tot de eiwitten niet meer te zien zijn. Afdekken en koel wegzetten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats