laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pikante garnalen met saffraan-mayonaise
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    1 zak reuzengarnalen (diepvries, 500 g)
    2 teentjes knoflook, fijngehakt
    1 rode peper (zonder zaadjes), fijngehakt
    4 eetlepels olijfolie
    1/2 citroen, uitgeperst
    1 envelopje saffraan
    1 eetlepel droge sherry
    8 eetlepels mayonaise
    cayennepeper
  bereiding:
    Garnalen langzaam ontdooien in koelkast of sneller, volgens aanwijzing op verpakking. In keukenmachine of in hoge kom met staafmixer 1 teentje knoflook, rode peper, olie en 3 el citroensap tot gladde marinade pureren. Garnalen pellen, aan rugzijde insnijden en zwart streepje verwijderen. Garnalen door marinade scheppen en smaken ca. 2 uur afgedekt in koelkast laten intrekken. In kom saffraandraadjes weken in sherry. Mayonaise en rest van knoflook erdoor roeren. Dipsaus op smaak brengen met paar druppels citroensap en cayennepeper.

Garnalen uit marinade nemen en in droge koekenpan op matig vuur in 5-7 min. gaarbakken. Warm serveren met saffraanmayonaise.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats