laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Koude komkommersoep
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    2 bosuitjes
    1 komkommer
    1 eetlepel olijfolie
    1 teentje knoflook
    1 kippenbouillontablet
    1 1/2 dl droge witte wijn
    1 bekertje room
    zout
    peper
    1 takje munt
  bereiding:
    Bosuitjes schoonmaken en in fijne ringetjes snijden. Komkommer schillen en in kleine blokjes snijden. In (soep)pan olie verhitten en bosui zachtjes smoren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Komkommerblokjes, bouillontablet, wijn en 1/2 liter water toevoegen. Soep aan de kook brengen en afgedekt ca. 15 minuten laten koken. Soep laten afkoelen en vervolgens in ca. 1 uur door en door koud laten worden.

Munt fijn knippen. Soep pureren in keukenmachine of met staafmixer. Room erdoor roeren en op smaak brengen met zout, peper en munt.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats