laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Linzensoepje met mosseltjes
  ingrediënten:
   

    1 kg mosselen
    1 ui
    1 tak selder
    1 kruidentuiltje
    150 g groen linzen
    1 ui
    1 preiwit
    1 teentje knflook
    2 sjalotten
    7 dl gevogelte fond
    3 dl mosselkookvocht
    boter om te bakken
    1 dl room +33%
    1 groene kool
    0.5 dl room
  bereiding:
    mosselen met de ui en de seldere en het kruidentuiltje 6 min. koken in een gesloten pot (tot het water uit het deksel komt) e,n dan direct van het vuur af en opzijn zetten de mosselen onmiddellijk uit de pot en uit de schalen halen

Het kookvocht filteren en bewaren

ui, prei, sjalot, look voor de soep fijn snijden en laten zweten in wat boter, de gewassen linzen ttoevoegen en de gevogeltefonds en het kookvocht van de mosselen.

als de groenten en de linzen gaar zijn pureren met de staafmixer of in een blender. en haal dit mengsel door een fijen zeef

snijd per persoon een blad savooikool in dunne reepjes en kook ze in licht gezouten water

voeg de gekookte koolreepjes bij de soep en verdeel deze soep over de borden, leg de mosselen in de soepn en versier met sliertjes vloeibare room
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats