laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Biefstukreep uit de wok
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    500 gram biefstukreepjes
    3 gepelde mandarijntjes (partjes)
    350 gram spinazie
    1 cm verse en zeer fijn gesneden gember
    150 gram in schijfjes gesneden wortel
    wat versgemalen zwarte peper en wat zout
    2 eetlepels Japanse saus
    125 gram gesneden champignons
    1 eetlepel maïzena
    4 eetlepels maïsolie
    1 theelepel suiker
  bereiding:
    Meng de Japanse saus met de maïzena en de maïsolie. Giet dit mengsel over de biefstukreepjes. Laat de reepjes afgedekt in de koelkast marineren. Verhit de helft van de olie in de wok en bak de biefstukreepjes om en om krokant. Schep ze hierna uit de wok en zet ze even apart. Voeg de overige olie aan het braadvocht toe en verhit dit. Voeg nu de gember, champignons, wortel en spinazie toe en roerbak dit alles gedurende een paar minuutjes. Breng op smaak met wat peper en zout. Schep nu de biefstukreepjes erbij en laat het geheel eventjes doorkoken. Doe er eventueel nog wat Japanse saus bij en voeg er op het laatst de mandarijnpartjes aan toe. Direct serveren met bijvoorbeeld wat rijst.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats