laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zeeuwse mosselen in zeekraalsaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    1/5 bos dille
    1,6 kilogram mossel
    1,2 centiliter olijfolie
    1/5 bos peterselie
    4 stuks rivierkreeft
    1,5 deciliter room
    56 gram spinazie
    6 centiliter witte wijn
    94 gram zeekraal
    4 gram zeezout
  bereiding:
    Maak de mosselen schoon, spoel ze en laat ze uitlekken. Breng de zeekraal met de witte wijn en de room aan de kook. Voeg de spinazieblikjes toe. Maak het geheel fijn met de staafmixer. Zeef de saus en maak op smaak met peper. Verhit de wok met een klein scheutje olijfolie. Dep de mosselen droog en roerbak ze in de wok op hoog vuur. Voeg gehakte peterselie, zeezout en peper toe als de mosselen open gaan staan. Maak een spiegel van zeekraalsaus in een voorverwarnd diep bord, dresseer de mosselen in de saus. Garneer met de rivierkreeftjes en eventueel dille.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats