laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zalm-gambaspiezen met tapenaise
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    300 g zalmfilet (dik stuk)
    1 limoen
    100 g olijventapenade
    100 g rauwe ham
    8 gepelde rauwe gamba’s
    1.5 dl Calvé mayonaise
    extra nodig: 4 grote spiezen
  bereiding:
    Snijd de zalm in stukken van ca. 3 x 3 cm. Snijd de limoen in 8 partjes.

Bestrijk de stukken zalm met olijventapenade en wikkel ze in een plakje rauwe ham. Steek om en om een stukje zalm, limoenpartje en gamba aan een spies.

Rooster de spiezen op de barbecue in enkele minuten gaar en goudbruin (als de gamba’s roze zijn, zijn ze gaar).

Roer intussen de rest van de tapenade door de mayonaise. Serveer de tapenaise bij de spiezen. Lekker met geroosterde of gepofte aardappels.

Tip:
Je kunt deze spiezen ook in de oven bereiden: leg ze ca. 10 minuten in een oven van 220°C (heteluchtoven 200°C)
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats