laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Spaghetti met balletjes
  ingrediënten:
   

  • pak spaghetti
  • paar plakjes ham
  • 1 of 2 ons kaas
  • bloem
  • 75 gram boter
  • ongeveer 1/2 liter melk
  • 1/2 blik doperwten
  • peper, zout en nootmuskaat
  bereiding:
    Snij de ham aan stukjes, en rasp de kaas. (Dit is heel geschikt om restjes kaas op te maken.) Laat de doperwten uitlekken. Smelt de boter, en voeg de bloem toe. Goed roeren! Voeg een scheutje melk toe, en roer tot het een egale massa is. (Zo'n constructie van boter, bloem en melk staat bekend als een blonde roux. Zeer gebruikelijke vakterm in het kookwezen, geschikt om achteloos te gebruiken.) Weer wat melk toevoegen, weer roeren, enzovoorts. De grap is dat u hiermee door moet gaan, steeds met kleine stapjes, tot u het gevoel hebt dat die saus toch iets te dun geworden is: dat is de bedoeling, want de gesmolten kaas maakt hem weer wat dikker. Dan de ham, kaas en doperwten toevoegen, en op een zacht vuur doorwarmen. Regelmatig roeren, want dingen met bloem hebben de neiging aan te branden. U moet hiervoor op 15 minuten rekenen. Kook de spaghetti intussen op de gebruikelijke wijze.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats