laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gehaktschotel
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    150 g gemengd gehakt
    150 g rundsgehakt
    1 ui, fijngesnipperd
    500 g prei, gewassen en in schijfjes gesneden
    peper, zout, cayennepeper
    1 flesje koffiemelk van Becel
    1 kopje volle rijst
    50 g gemalen kaas (Gruyère of Emmenthal)
  bereiding:
    Stoom de preiringetjes bijtgaar en meng ze daarna met de koffiemelk, kruid met nootmuskaat, peper en zout. Bak het gehakt aan in een anti- aanbakpan, voeg na enkele minuten de fijngesnipperde ui toe, kruid met peper, zout en cayennepeper. Kook de volle rijst gaar in 3 koppen water, voeg desgewenst 1/2 blokje groentebouillon toe.
Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een ovenvaste schotel en schik hierin eerst de rijst, vervolgens het vlees en tenslotte de prei. Strooi er de gemalen kaas over en laat nog 1/2 u bakken in de oven. Dien op met een slaatje van tomaat, uisnippers en mosterdvinaigrette.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats