laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardappelslaatje met radijsjes en mierikswortel
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    4 grote nieuwe aardappelen
    1 bosje lente-uitjes
    1/2 bosje radijsjes
    100 g zure room
    2 eetl. magere yoghurt
    3 eetl. fijngesnipperd bieslook
    1 mespunt mierikswortel
    zwarte peper
    zout
  bereiding:
    20 min. - de dag voordien

Kook de aardappelen gaar in de schil en pel ze. Laat ze afkoelen.
Meng de zure room met de yoghurt, de mierikswortel en het bieslook tot een glad sausje. Kruid met zwarte peper en zout.
Snipper de lente-uitjes en voeg ze toe aan de saus.


5 min. - de dag zelf

Snij de aardappelen in blokjes en voeg ze toe aan de saus. Meng goed en zet de kom nog een halfuurtje op een koele plaats.

Snij de radijsjes in fijne plakjes en meng ze onder de aardappelsalade. Hou enkele radijsjes apart voor de versiering.

Kies voor deze salade een vastkokende aardappel

Voor een mooie presentatie van de radijsjes, maakt u er 'radijsjeslelies' van: maak diepe insnijdingen in de radijsjes, alsof u ze in 4 of in 6 zou snijden. Snij vervolgens van elk partje de schil los naar beneden toe. Leg de radijsjes dan in ijskoud water en na enkele uren zult u zien dat de lelies mooi openbloeien.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats