Bitterkoekjes bavarois met boerenmeisjes |
|
ingrediënten: |
|
|
- 2.5 dl melk
- 4 blaadjes gelatine
- 25 gr suiker
- 2 st eidooier
- 2.5 dl slagroom
- 50 gr bitterkoekjes
- 25 gr boerenjongens
- 12 st boerenmeisjes
- 1.5 dl sinaasappelsap
- Mintblaadjes
- Geslagen room
|
|
bereiding: |
|
|
De melk verwarmen
Gelatine met suiker, eidooiers en wat warme melk gladroeren en al roerend bij de melk voegen
Al roerend verwarmen tot ongeveer 80 graden en laten binden
De melk mag niet gaan koken
De vla lobbig laten worden
De slagroom halfstijf slaan en door de vla spatelen
Bitterkoekjes en uitgelekte boerenjongens door de vla spatelen en de massa overdoen in 4 vormpjes
De pudding in de koelkast op laten stijven
De puddinkjes storten en de boerenmeisjes op de borden leggen
Sinaasappelsap met wat opgevangen brandewijn mengen en op de borden scheppen
Met slagroom en munt garneren |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |