laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Oosterse kipschotel
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    2 uien
    600 gr. kippenlever
    50 gr. spek, mager, gerookt
    2 el. olie
    2 tl. sambal oelek
    1 tl. ketoembar
    1 tl. koriander, gedroogde
    1 tl. gemberpoeder
    1 tl. djinten
    1 tl. suiker
    Peper
    1 zakje santen
  bereiding:
    In plaats van kippenlevers kunt u ook kipvleeswaren gebruiken, reken dan op een totale bereidingstijd van circa 10 minuten.

Kook de kippenlevers in ruim water gedurende ongeveer 1 minuut. Spoel ze af onder de koude kraan en laat ze uitlekken.

Verhit de olie in een wok en fruit hierin de gehakte uien. Voeg het in blokjes gesneden spek toe en bak hierin de levers rondom bruin.

Vervolgens de kruiden en de suiker erbij doen en circa 5 minuten roerbakken. Volg de gebruiksaanwijzing voor de santen en voeg dit toe aan de wok. Verwarm het gerecht nog even goed door en maak het op smaak met peper.

Lekker met gekookte mie en bestrooid met seroendeng.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats