laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Spinazietaart met mozzarella en pesto
  ingrediënten:
   

    1 kleine ui
    2 bollen mozzarella (eventueel mascarpone)
    1 pot spinazie (480gr.) uitgelekt
    1 blik croissantdeeg (240 gr.) of evt. bladerdeeg
    1 e.l. paneermeel
    2 e.l. groene pesto
    2 eieren
    1 e.l. slagroom (niet nodig bij de mascarpone)
    evt. 30 gr. pijnboompitten
    verder: een springvorm van 26cm of een ovenschaal
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel en snipper de ui. Snijd de mozzarella in plakken. Laat spinazie in zeef uitlekken en druk het vocht er goed uit met de bolle zijde van een lepel. Vet de springvorm in met 1 e.l. olie en bekleed de vorm met het (croissant-)deeg. Bestrooi de deegbodem met paneermeel. Prik er een paar gaatjes in. Verhit 1 e.l. olie in de koekenpan en fruit hierin de ui. Neem de pan van het vuur en schep de spinazie en de pesto door de ui. Klop de eieren los met room, zout en peper en roer dit door het koude spinaziemengsel. Verdeel het spinaziemengsel over de taartbodem en leg hierop de plakken mozzarella en pijnboompitten. Bak de taart ca. 30 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Snijd de taart in punten en verdeel deze over de borden. Lekker met tomatensalade met lente-uitjes.

P.S. Een variatie kan zijn: ca.300 gr. gehakt toevoegen aan de ui, evt. 2 tomaatjes en een half bakje champignons.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats