|
|
|
Voorjaarstoast met asperges |
|
ingrediënten: |
|
|
1 tomaat
8 plakjes katenspek
4 eieren
400 gr. asperge, groene
4 sneetjes sesambrood
snufje zeezout
peper
2 ml. olijfolie
10 gr. roomboter |
|
bereiding: |
|
|
Halveer de tomaten en plaats deze met de gesneden kant naar boven op een grillplaat in de, al voorverwarmde, oven (170 graden)en besprenkel ze met een beetje olijfolie en een snufje zeezout. Zet intussen de oven op grillstand.
Wanneer de tomaten een donkere kleur aannemen kunnen de plakken katenspek ernaast gelegd worden. Haal de spek uit de oven wanneer deze knapperig is, even later ook de tomaten. Zet in een steelpannetje wat warm water op tot het kookt.
Doe voorzichtig de eieren en de groene asperges in het gekookte water en kook deze tot 4 minuten. Toast het brood en leg het een voor een op de (voorverwarmde) borden. Eenmaal gekookt, verwijder je de eieren en de asperges uit het water.
Verwarm de boter even op in de magnetron tot deze zacht is. Marineer de asperges in de gesmolten boter. Pel dan voorzichtig de gekookte eieren. Strijk de tomaten over het getoaste brood uit (gooi de schil en de rest van de overgebleven tomaten weg). Leg daarna de in de boter gemarineerde asperges op het getoaste brood.
Leg daarna het knapperige spek op de asperges. Hierna wordt het ei op het spek gelegd. Snijd het ei voorzichtig open, zodat het zachte eigeel er gedeeltelijk uitdruipt. Besprenkel als laatste het gerecht met wat olijfolie, wat zout en peper. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|