laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kip-krab-slang
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    1 blikje gekoeld supercroissantdeeg (340g)
    200 gr gerookte kipreepjes
    125 gr krabsticks
    50 gr rijst-vermicelli
    2 lente-uitjes
    1/2 rood pepertje
    25 gr peen julienne
    2 theelepels sesamzaad
    6 eetlepels doperwtjes (blik)
    3 eieren
    2 eetlepels fijngehakte koriander
    2 eetlepels vissaus
    2 eetlepels Maggi vloeibaar aroma
  bereiding:
    Kook 2 eieren hard, pel ze en hak ze, evenals de kipreepjes en krabsticks in kleine stukjes. Week de rijstvermicelli zoals op de verpakking staat, knijp er voorzichtig zoveel mogelijk vocht uit en hak ze in stukjes. Meng de kip, krab, gekookte eieren, peen, lente-ui, pepertje, doperwtjes, sesamzaad, koriander en Maggi door elkaar. Rol het deeg uit en druk met de vingertoppen alle geperforeerde naden in het deeg zorgvuldig dicht. Leg de vulling als een lange worst langs één lange kant van de deeglap en rol deze, vanuit dezelfde lange kant, op, om de vulling heen. Rol de aldus verkregen deegslang op als een spiraal en leg hem, met de deegnaad naar beneden op een vel bakpapier op een bakplaat. Klop het laatste ei los met de vissaus en bestrijk hiermee de deegslang en bak hem in het midden van de voorverwarmde oven (200 graden) in 20 minuten gaar. Warm serveren. (Breek er van buiten naar binnen steeds een stuk af) Maak de lente-uitjes en het halve pepertje schoon (pitjes verwijderen!) snipper ze fijn en strooi over de kip-krab-slang!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats