laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Roergebakken spitskool met kokos
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    800 g spitskool
    1 rode peper
    3 el Becel Voor koken, (roer)bakken en braden
    1 ui, gesnipperd
    2 tenen knoflook, fijngehakt
    3 cm verse gemberwortel, geraspt
    200 ml kokosmelk (uit blik)
    eventueel zout
    versgemalen peper
    2 el verse koriander, grof gehakt
  bereiding:
    Snijd de spitskool in vieren, verwijder de harde stronk en snijd de kool in repen. Verwijder eventueel de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes.
Verwarm de Becel Voor koken, (roer)bakken en braden in een wok tot de grote bellen verdwijnen en fruit de ui met de knoflook, gember en rode peper tot het gaat geuren.
Schep de spitskool erdoor en roerbak alles 3-4 minuten. Voeg de kokosmelk toe en laat de kool in nog 3-4 minuten zachtjes gaar worden. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Schep de koriander erdoor.

Lekker bij gebakken kipfilet en rijst.

Breng de spitskool op smaak met Thaise vissaus in plaats van zout.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats