laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lasagna met paddestoelen
  ingrediënten:
   

    stukje van 50 g Parmezaanse kaas
    zout
    4 groene lasagnevellen
    150 gr oesterzwammen
    250 gr grotchapignons
    100 gr cantharellen
    2 eetlepels droge witte wijn
    2 1/2 eetlepel walnootolie
    ca. 1 theelepel zwarte en rode peper
    75 gr waterkers
    keukenpapier
  bereiding:
    Bereidings duur: ca. 25 minuten

Kaas raspen. In pan met ruim koken water en zout lasagnevellen in ca. 8 minuten beetgaar koken. Intussen paddestoelen schoonvegen met keukenpapier. Oesterzwammen in dunne reepjes snijden. Champignons in partjes snijden. Cantharellen in plakjes snijden. In pan boter verhitten. Paddestoelen op hoog vuur ca. 5 minuten al omscheppend bakken. Wijn erdoor roeren en op hoog vuur in ca. 1 minuut iets laten inkoken. Van vuur af 2 eetlepel olie erdoor scheppen en paddestoelmengsel op smaak brengen met zout en helft van peper. Vier borden voorverwarmen. Lasagnevellen afgieten en in breedte halveren. Besprenkelen met rest van olie. Waterkers over borden verdelen. 1/3 Deel van paddestoelen op waterkers scheppen. Hierop helft van lasagnevellen leggen. Nogmaals 1/3 deel van paddestoelen op lasagnevellen scheppen. Afdeken met rest van lasagnevellen. Tot slot rest van paddestoelen erop scheppen. Geraspte kaas erover strooien. Bestrooien met rest van peper.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats