laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mosselen met kaassaus
  ingrediënten:
   

  • 50-75 gram boter
  • 50-75 g bloem
  • 1/2 - 3/4 l melk
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 50-75 g geraspte kaas
  • 200-300 g verse
  • gekookte mosselen (zonder schelp) of 1-2 blikken mosselen 'naturel'.
  bereiding:
    Smelt de boter, roer de bloem erdoor en laat dit even pruttelen, maar niet bruin worden. Roer er nu bij kleine scheutjes tegelijk de melk door; roer steeds goed, zodat de saus zonder klontjes is, voordat er weer nieuwe melk wordt toegevoegd. Breng de saus op smaak met zout, peper, nootmuskaat. Roer de kaas erdoor en laat de saus doorwarmen tot de kaas gesmolten is. Warm er dan de mosselen in. Serveer, als alles goed heet is, met volkorenbrood en komkommersla; snijd een komkommer in plakjes, strooi er zout, peper en 1 eetlepelazijn over; schep dit door de komkommerplakjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats