laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Erwtensoep
  ingrediënten:
   



  • 1 ajuin

  • 1 prei

  • 1 aardappel

  • 500 gr verse erwtjes (mag diepgevroren)

  • 4 eetlepels gerookte spekblokjes

  • 4 sneetjes brood

  • 4 koffielepels zure room

  • 4 koffielepels parmezaan

  • 200 gr pentoncels (kleine Sint-Jacobsvruchten) of coquilles

  • 2 liter kippenbouillon

  • kervel

  • bakken en braden

  • olijfolie
  bereiding:
    Bereiding:


Snij ajuin, aardappel en prei in stukjes en stoof aan in bakken en braden. Voeg de erwtjes eraan toe en bevochtig met 2 liter bouillon

Laat 30 min. koken en mix de soep

Voeg er de gerookte spekblokjes aan toe

Snij het brood in blokjes en bak het in bakken en braden

Schik de rauwe coquilles in een diep bord en giet er de soep over. Overstrooi met de korstjes en de parmezaan, schik de zure room in het midden en giet er wat olijfolie over

Versier met kervel
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats