laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aspergesoep met verse kruiden
  ingrediënten:
   
  • 400 g asperges (de dunnere),
  • 7 dl aspergenat,
  • 5 dl kippenbouillon,
  • 1 eetl kervel,
  • 1 eetl bieslook,
  • 1 eetl peterselie
  • 1 eetl dragon.
  bereiding:
    Bereidingswijze: Spoel de asperges af met koud water en schil ze zorgvuldig. Was de asperges na het schillen nog eens. Snijd de wat houterige onderzijde (1 tot3 cm) en de kopjes van de asperges. Doe de kopjes met ruim water in een pan. Breng dit aan de kook en kook de kopjes kort. Haal ze vervolgens uit het water en hou ze apart. Doe de schillen en afsnijdsels in de pan en laat dit 10 minuten trekken. Zeef de soep en laat haar afkoelen. Breng de soep samen met de asperges wederom aan de kook en houd het vervolgens een 5 minuten tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur en laat de asperges ongeveer 10 tot 15 minuten verder garen. De asperges moeten zacht maar niet papperig zijn. Maak intussen de kruiden schoon. Haal de blaadjes van de takjes en hak ze fijn. Schep de asperges uit het kooknat en snijd ze in stukken van ongeveer 2 cm. Kook het aspergenat, inclusief de schillen en afsnijdsels, in tot 7 dl. Zeef het nat. Voeg de bouillon, kruiden, aspergestukken en -kopjes aan het nat toe. Warm tenslotte alles nog eens goed op. Noot: Zet de asperges na aankoop meteen in koud water en ververs het water regelmatig. In een paar uur tijd zuigen de stengels zich vol water. Hierdoor worden ze weer mals en sappig. Ook laten ze zich makkelijker schillen. Gebruik voor het schillen een dunschiller.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats