laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bolognaise saus
  ingrediënten:
   

    400 gr filet americain
    1 rode paprika
    2 grote uien (gebruik meestal rode uien)
    1 koffielepel knoflookpasta (makelijker in gebruik dan de hele)
    1 groot blik hele tomaten ofwel verse tomaten (barcelo).
    prei in ringen.
    1 grote wortel.
    fijngesneden selder.
    champignons.
    erwtjes of boontjes.
    kruiden : pikante creoolse saus, sazon completo (samengestelde creoolse kruiden), zout, peper, nootmuskaat, oregano.
    eventueel 2 a 3 blokjes la vache qui rit kaasjes.
    scheutje room.
  bereiding:
    Bak de filet americain rul aan en kruid met peper, zout en kruidnoot.
Doe het vlees in een aparte schotel en fruit alle groenten even aan in het bakvocht met eventueel wat toegevoegde olijfolie aan.
Doe het vlees er terug bij en doe de tomaten erbij.
Kruid met oregano en de overige kruiden. Doe de knoflook erbij en meng goed.
Laat alles verder gaarsudderen en voeg water toe naargelang het droogkookt.
Als laatste doe je dan de champignons erbij die je even apart laat stoven in een klontje boter.
Als afwerking van de saus kan je nog 2 a 3 blokjes la vache qui rit kaasjes eronder roeren en wat room.
Ik doe steeds veel groenten in de saus omdat wij dat zo lekker vinden. Wel erop letten dat de groenten niet te gaar koken. Ze moeten nog een beetje beetgaar blijven.

Kook de spaghetti en meng een beetje van de saus eronder. De overige saus wordt er apart bij geserveerd.
Bovenop strooi je wat gryere kaas of andere pikante kaas.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats