|
|
|
KOEKJESGATEAU |
|
ingrediënten: |
|
|
1 pakje petit-beurre koekjes
boterroom van 125g boter (apart recept, zal ik hieronder ook zetten)
1/2 tas melk
1 soeplepel rum,
kirsch of andere likeur of een half pakje vanillesuiker |
|
bereiding: |
|
|
Bereid de boterroom (recept zie hieronder)
Giet de melk in een diep bord en roer er de vanillesuiker of likeur onder
Week drie of vier koekjes in de melk en schik ze naast elkaar op een langwerpige schotel
Bestrijk de koekjes met boterroom
Beleg opnieuw met een laagje geweekte koekjes en bestrijk ze met boterroom
Werk zo verder tot de koekjes opgebruikt zijn
Bestrijk dan ook de zijkanten en de bovenkant met boterroom
Bestrooi met fijngewreven koekjes of met chocoladekorrels
Versier eventueel nog met gespoten boterroom
Recept voor boterroom:
250 g vetstof (boter dus)
250 g bloemsuiker
extract naar keuze (koffie of rum of kirsch of.....)
roer de vetstof tot room met een houten lepel
voeg er stilaan de fijne bloemsuiker bij en roer alles er onder, totdat de massa stijf en wit is
voeg er extract naar keuze aan toe
Smakelijk ! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|