laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Paprikatomatensoep
  ingrediënten:
   

    2 potten geroosterde paprika’s,
    2 blikken ontvelde tomaten of passata pomodori (gezeefde tomaten),
    1 grote ui,
    2 teentjes knoflook,
    een paar gedroogde chilipepertjes,
    klein beetje rozemarijn,
    2 takjes verse pepermunt (indien geen verse pepermunt; NIET toevoegen!),
    oregano,
    basilicum en zout.
    Blender (zo niet, snijd alle ingrediƫnten zelf fijn)
  bereiding:
    Maak de potten en blikken open, snij evt. de paprika's en tomaten klein.

Indien je niet van geroosterde paprika’s houdt, laat je ze achterwege en wordt het een mooie, volle tomatensoep. Indien je een mildere paprikasmaak wilt, dan doe je 1 pot geroosterde paprika’s in plaats van 2. Zet een pan op het vuur. Zodra de pan is opgewarmd doe je er een scheutje olijfolie bij die goed te verwarmen is (dus geen extra vierge olijfolie!) Pel de ui (of uien indien ze niet zo groot zijn). Snij ze in vieren en doe ze in de pan. Roer even, blijf erbij staan, dit gaat sneller dan je denkt. Zodra de ui een beetje roze begint te kleuren, kan de knoflook in de pan. Even roeren en de verse pepermunt erbij doen. Op de basilicum na, de overige (gedroogde) kruiden, kunnen er nu ook bij. Goed roeren op een middelhoog vuur. Nu kun je, afhankelijk van de smaak die wilt, besluiten de 2 potten paprika’s erbij te doen of 1 pot. De tomaten erbij en laten sudderen totdat alles door en door warm is, of als je langer de tijd hebt, een uurtje of 2. Haal de pan van het vuur en blend het geheel. Garneren met wat verse basilicum. Heb je geen blender? Dan kun je alles fijn snijden voordat je het in de pan doet. Doe wel een schort om, dat wordt vast een kliederboel..!

Eventueel met een schepje creme fraiche.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats