laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Heilbot met sinaasappelsaus
  ingrediënten:
   


    800 g heilbotfilet
    2 sinaasappelen
    5 sjalotten
    20 g bakboter
    1.25 dl sinaasappelsap
    2 dl room
    1.5 dl witte droge wijn
    5 g suiker
    2 takjes dille
    peper
    zout
  bereiding:
    De helft van de sinaasappelen persen, de rest dik schillen en in schijven snijden.

De sjalotten pellen, fijnhakken en in boter glazig fruiten. Blussen met het sinaasappelsap, room en wijn bijvoegen en tot de helft laten inkoken. Op smaak brengen met zout, peper en suiker.

De vis in de hete, niet meer kokende saus laten pocheren. Enkele van de ontvelde sinaasappelpartjes mee laten opwarmen.

De vis op een verwarmde schotel schikken, overgieten met de saus. Versieren met sinaasappelpartjes en takjes dille.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats