laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kerstpudding
  ingrediënten:
    Nodig:

    20 gram oranjesnippers
    20 gram gesnipperde gember
    25 gram bitterkoekjes
    25 gram lange vingers
    1 appel
    1 peer
    1 klontje boter
    citroensap
    3 dl melk
    3 eieren
    30 gram suiker
    boter om in te vetten
    rum
  bereiding:
    Maak de oranjesnippers en gembersnippers nog fijner. Verkruimel de koekjes of snijd deze in stukjes. Schil de appel en de peer, verwijder de klokhuizen en snijd de vruchten in stukjes. Bak de appel en peer in de boter goudbruin en laat het merendeel van het vocht verdampen. Besprenkel de vruchten met citroensap en meng snippers, koekjes en vruchtenstukjes door elkaar. Klop melk, eieren en suiker door elkaar. Beboter een hoge schaal van ca. 1 liter inhoud en leg het vruchtenmengsel erin. Giet het eimengsel erop en sluit de schaal met een deksel. Zet de schaal in een pan met zacht kokend water en laat de pudding in ca. 1-1 1/2 uur stollen. Stort de pudding dan op een schaal. Verwarm wat rum en steek deze aan. Giet de brandende rum over de hete pudding en serveer deze
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats