laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Sint-jakobsschelpen met kreeft en Belgisch witloof
  ingrediënten:
   


    10 sint-jakobsnoten
    1 kreeft (van 700 g)
    4 stronkjes witloof
    1 dl wijn (wit/zoet)
    1 theelepel kerriepoeder
    0.5 dl room
    100 g bakboter
  bereiding:
    De sint-jakobsschelpen schoonmaken en de noten opzij zetten.
De kreeft gedurende 6 minuten koken in court-bouillon.
Het witloof fijnsnijden, aanstoven in boter en kruiden met zout en peper.
De witte wijn (bij voorkeur Sauternes) met het kerriepoeder laten inkoken, een weinig room toevoegen en opkloppen met de boter. De saus warm houden.
De sint-jakobsnoten in twee snijden en ze op een beboterde plaat leggen. Bakken in de warme oven, ze met water besprenkelend.
De lauwe kreeft in dikke stukken snijden. Het witloof in het midden van het bord leggen en de sint-jakobsnoten er afwisselend rond schikken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats