laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Krabbensoep
  ingrediënten:
    Benodigdheden voor 4 personen
Kleine krabben: 4
Tomaten: 3
Uien: 2
Look: 3 teentjes
Olijfolie: 1 eetlepel
Tijm: 1 takje
Laurier: 1/2 blaadje
Visbouillon: 1 liter
Bieslook: 10 sprietjes
  bereiding:
    Dompel de krabben 2 minuten onder in kokend water. Laat ze goed uitlekken. Maak de tomaten schoon, verwijder de pitjes, snijd in stukken. Maak de uien en teentjes look schoon en hak ze fijn.
Warm een eetlepel olijfolie op in een pan. Leg er de krabben in en draai af en toe om. Als ze rood zijn, de tomaten, uien, look, het takje tijm en 1/2 blaadje laurier toevoegen. Roeren. De bouillon toevoegen. Gedurende 30 minuten laten pruttelen.
Haal de krabben eruit en verwijder de schaal. Hak het vlees met een mes in stukjes en bewaar.
Mix de bouillon. Kruid indien nodig. Snijd de bieslook fijn.
Giet de soep in een soepterrine of in de borden. Strooi het krabbenvlees er bovenop. Afwerken met bieslook.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats