laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vlierbloesemsiroop
  ingrediënten:
   

    vlierbloesems
    water
    2 onbehandelde citroenen
    1/2 kg. fijne suiker
  bereiding:
    Stop een glazen bokaal vol met vlierbloesems.Boen 2 onbehandelde citroenen goed schoon en snij ze-ongeschild-in plakjes.Leg ze bij de bloesems,druk goed aan en overgiet met koud water.Laat 24 uur staan op een warme plek.Zeef door een neteldoek en druk goed uit.Meet 1liter van het aftreksel af en breng het langzaam aan de kook met 1/2 kg. fijne suiker.Neem de pan bij de eerste bubbels van het vuur.Schuim af en giet de siroop in bokalen met een schroefdeksel.

Een scheutje vlierbloesemsiroop in een glas koele droge witte wijn of in een glas schuimwijn, en je hebt een
heerlijk aperitiefje.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats