laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardappelsoesjes
  ingrediënten:
    Nodig:

    400 gram geschilde aardappelen
    1-2 dl melk
    75 gram boter
    110 gram bloem
    3 middelgrote eieren
    geraspte nootmuskaat aroma
    peper en zout
    pan met frituurvet
  bereiding:
    Kook de aardappelen gaar en giet ze af. Maak de aardappelen zo fijn mogelijk. Verwarm de melk langzaam met de boter, zodar deze gesmolten is op het moment dat de melk gaat koken. Voeg dan de bloem in 1 keer toe en roer tot het deeg als een bal van de bodem loslaat. Roer er dan wat van de aardappelpuree en 1 ei door; voeg opnieuw aardappelpuree en 1 ei toe als het eerste ei helemaal is opgenomen; voeg tenslotte de rest puree en het laatste ei toe. Roer tot een tamelijk dikke, gladde en glanzende massa is ontstaan en maak die zeer pikant van smaak met nootmuskaat, aroma, peper en zout. Verwarm het frituurvet tot 180graden, er mag nog juist geen witachtige damp te zien zijn. Vorm met twee lepels balletjes van het aardappeldeeg en laat het deeg in het frituurvet langzaam uitzetten, gaar en mooi van kleur worden. Laat de aardappelsoesjes voor het serveren in een vergiet op vetabsorberend papier uitlekken. Smakelijk !
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats