  | 
    
 
 | 
      | 
    
					
				
					| 
 Groentebundeltjes | 
				 
							
					|   | 
					ingrediënten: | 
				 			
				
					|   | 
					  | 
					Nodig: 
 250 gram wortel 
 250 gram rode paprika 
 250 gram bleekselderij 
 zout 
 1 grote prei 
 50 gram boter 
 1 dl witte wijn zout,
  versgemalen peper 
 1 eetlepel fijngehakte peterselie   | 
				 
							
					|   | 
					bereiding: | 
				 
				
					|   | 
					  | 
					Maak de wortel, de paprika en de bleekselderij schoon. Snijd ze in dunne reepjes. Blancheer ze 1 minuut in kokend water met zout. Snijd de prei in repen en blancheer ze 1 minuut mee. Maak 12 gemengde bundeltjes van de wortel, de paprika en de bleekselderij. Knoop er een preireepje om en snijd ze in gelijke lengtes. Verhit de boter in een hapjespan. Voeg de witte wijn toe en leg de bundeltjes groente erin; bestrooi ze met zout en peper en kook ze 10 minuten zachtjes. Neem de bundeltjes uit de pan en bestrooi ze met de gehakte peterselie. | 
				 
				
					|   | 
				 
				
					|   | 
				 
                           
 
  | 
 
				
					|   | 
					mail dit recept naar een vriend of vriendin | 
				 
					
			  | 
		 
		 
 | 
      |