laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Turkse Maaltijdsoep:
  ingrediënten:
   
  • 450 gr witte bonen uit pot of blik,
  • 1 ui,
  • 2 stengels bleekselderij,
  • 2 el zonnebloemolie,
  • 250 gr shoarmavlees,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 3 vleesbouillontabletten,
  • 250 gr soepgroenten,
  • 2 tl Provencaalse kruiden,
  • 1 pakje gezeefde tomaten.
  bereiding:
    Voorbereiding: Snipper de ui. Snijd de stengels bleekselderij in dunne plakjes.
Bereidingswijze: Bak het shoarmavlees en de gesnipperde ui in de olie gaar. Voeg de knoflook uit de knijper en de Provencaalse kruiden toe. Breng 1 1/2 liter water met de bouillonblokjes aan de kook. Voeg de soepgroenten en bleekselderij toe. Laat de groenten circa 5 minuten koken. Roer de gezeefde tomaten door de bouillon. Voeg op het laatste moment het shoarmamengsel en de witte bonen met het vocht toe.

Serveer met ciabatta of Turks brood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats