laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rozijnenbrood glutenvrij
  ingrediënten:
    Een glutenvrij brood, kneden en rijzen in de broodbakmachine, bakken in de oven.

Nodig:

    180 ml. water (lauwwarm)
    20 g. boter (kamertemp.)
    40 g basterdsuiker
    ½ tl kaneel
    ½ tl zout
    250 g Glutafin bakmix
    ½ zakje gedroogde gist (= 4gr)
    later aan deeg toevoegen: 75 gr rozijnen
  bereiding:
    Voorbereiding: Doe alle ingrediënten behalve de rozijnen in bovenstaande volgorde in de broodbakmachine. Kies een deegprogramma, dat alleen maar kneedt en laat rijzen, dus niet bakt.Doe halverwege het kneedprogramma de rozijnen erbij.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bakplaat invetten en licht bestrooien met wat glutafin. Doe het deeg op de bakplaat (het deeg kleeft enorm aan je handen, met natte handen wil het beter) Het deeg met natte handen gladder maken. Bestrijk de bovenkant eventueel met wat eigeel voor een mooi kleurtje en bak ongeveer 30 min. Als het brood hol klinkt als je er op klopt is het gaar. Brood af laten koelen op een rooster. Smakelijk !
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats