laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardappel veldsla :
  ingrediënten:
   

  • 300 gram aardappelen
  • 4 eetlepels olie (slaolie)
  • 3 eetlepels azijn (wijnazijn)
  • 3 sjalotjes
  • 3 eieren
  • 1 snufje peper, 1 snufje zout
  • 1 deciliter bouillon (vlees)
  bereiding:
    [b:daaeffe2c5]Bereidingswijze:[/b:daaeffe2c5]

  1. Borstel of veeg de aardappelen goed schoon en kook ze in een gesloten pan in een klein bodempje water in ongeveer 20 minuten gaar. Er moet geen zout aan het water toegevoegd te worden.
  2. Haal ze vervolgens uit de pan en laat ze onder koud stromend water schrikken.
  3. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Doe de aardappelen in een schaal.
  4. Verhit de bouillon met de azijn en giet het mengsel over de aardappelen.
  5. Was de veldsla goed en laat deze vervolgens uitlekken.
  6. Kook de eieren hard.
  7. Pel de eieren, halveer ze en scheid de eidooier van het eiwit.
  8. Snijd het eiwit in smalle reepjes.
  9. Schil de sjalotjes en versnipper ze.
  10. Doe de veldsla, de sjalotjes, het eiwit en de slaolie bij de aardappels en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  11. Om de salade te garneren, kan het eigeel over de salade worden geraspt en gestrooid.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats