|
|
|
Rijstsalade : |
|
ingrediënten: |
|
|
300 gram rijst, 1 tuinkruidenbouillonblok, curry, 6 eieren, 1/2 paprika (fijngesneden), 6 bosuitjes (in ringen gesneden), 4 eetlepels zoetzure zilveruitjes (fijngesneden), 8 zoetzure augurkjes (gesnipperd), 1 blikje maiskorrels, 1 blikje macedonische groente, peper naar smaak, 4 eetlepels olijfolie, 8 eetlepels wijnazijn, 1 eetlepel mosterd , (cherry)tomaten, stukjes ananas, olijven |
|
bereiding: |
|
|
[b:1009a8e8d0]Voorbereiding:[/b:1009a8e8d0] Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing in water waaraan je het tuinkruidenbouillonblok en een flinke kneep curry hebt toegevoegd. Laat de rijst hierna afkoelen. Kook de eieren hard en laat deze ook afkoelen. Pel ze en prak ze grof. Meng de olie en de wijnazijn, de mosterd en een kneep curry. Laat de blikjes groente uitlekken.
[b:1009a8e8d0]Bereidingswijze:[/b:1009a8e8d0] Roer in een wijde slakom o.i.d. de rijst los en voeg daarna alle ingredienten toe. Meng het allemaal goed door elkaar. Zet de salade tot gebruik in de koelkast. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|