laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Artisjoksalade met zeefruit
  ingrediënten:
   

  • 1 blik artisjokharten
  • 2 grote vastkokende aardappelen*
  • 3 tl walnootolie
  • 1 el sherryazijn
  • versgemalen peper
  • 100 gr gemengd zeefruit **
  • 50 gr walnoten
  • citroensap
  bereiding:
    * de aardappelen kunnen worden vervangen door krieltjes uit blik.
** kant-en-klaar bewerkte vissoorten, bijvoorbeeld gekookte mosselen, garnalen en ringen inktvis. Of diverse soorten gerookte vis.
[b:d80304fc82]
Bereiding [/b:d80304fc82]

Kook de aardappelen. Meng de olie met de azijn en wat peper.
Snij de aardappelen en artisjokharten in blokjes (niet al te klein). Doe de aardappel- en artisjokblokjes in een schaal, schenk er het olie-azijnmengsel over en laat het een poosje intrekken.
Hak de walnoten grof.
Laat de koekenpan heet worden en rooster, al omscheppend, de gehakte walnoten. Of verdeel de gehakte walnoten op een bord en 'rooster' ze op de hoogste stand 2 minuten in de magnetron.
Schep het zeefruit door het aardappel-artisjokmengsel en garneer het met de geroosterde walnoten.
Smakelijk !
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats