laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Italiaanse boontjessalade
  ingrediënten:
   
  • 300 g gemengde bonen : pronk-, sperzie-, staakbonen of prinsessenboontjes ...
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 1 tak witte selder
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels balsamico-azijn
  • peper en zout
  bereiding:
    Kook de verschillende soorten bonen afzonderlijk beetgaar in water en dop of snij in stukken volgens de gekozen soort. Snij de paprika's middendoor en snij er de zaden en de witte aanzetten uit. Snij het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes en blancheer kort in kokend water. Snij ook de selder in reepjes en blancheer. Giet af en laat afkoelen. Meng de verschillende groenten en schik in een schotel. Meng balsamico-azijn en de olie en breng op smaak met peper en zout. Giet over de groenten en dien de salade gekoeld op bij geroosterde vis of vlees. Wat fijn gesnipperde jonge ui of tuinkruiden zullen de smaak verrijken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats