laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hammetje met zuurkool en puree
  ingrediënten:
   

  • 4 hammetjes (+/- 400gr),
  • 600 gr zuurkool,
  • 1 eetlepel jeneverbessen,
  • 3 laurierblaadjes,
  • 1 liter witte wijn,
  • 1 1/2 kg aardappelen,
  • 1 pot mosterd,
  • 2 eetlepels gehakte peterselie,
  • 2 ajuinen,
  • 2 eetlepels vleesbouillon.
  bereiding:
    Bak de hammetjes mooi bruin in een hete pan. Laat ze verder gaar worden in een voorverwarmde oven van 180°C. Kruid ze goed af met peper zout en oregano. Maak van de aardappelen een lekkere puree. Schil de ajuinen en snij ze fijn. Bak ze in een hete ketel met wat boter. Voeg er dan de zuurkool, jeneverbessen en laurier toe, meng alles goed onder elkaar en blus met witte wijn en laat dat dan rustig sudderen.

Als de hammetjes gaar zijn, haal ze uit de oven en blus de pan met vleesbouillon.


Doe de zuurkool in een diep warm bord. Leg hierop het hammetje en napeer met een beetje vleesjus. Bestrooi dit alles met een beetje gehakte peterselie. Serveer hierbij de puree en een potje mosterd.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats