laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Dorset Apple Cake
  ingrediënten:
   



  • 100 gram boter
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • Mespuntje zout
  • 100 gram suiker

  • Flinke mespunt gemengde kruiden, bestaande uit:
    kaneel, nootmuskaat, gemalen kruidnagel

  • 200 gram geschilde en in kleine stukjes gesneden zoete kookappels

  • Een beetje melk, voldoende om stevig deeg te kunnen maken.
  bereiding:
    Bereidingswijze

Snijd de boter fijn in het meel en voeg zout toe.

Meng suiker en kruiden met de appel en roer dit door het meel, voeg melk toe tot het deeg stevig is.

Maak de cake rond en plat, ca. 1,5 cm dik en bak deze 45-60 minuten op 190?C (gas op 5) in een beboterd blik.


Als de cake gerezen is en goudbruin ziet, haalt u hem voorzichtig uit het blik, snijdt hem open en smeert u er boter op.

Warm zal de cake het lekkerst smaken !

Eet smakelijk!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats