laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gepocheerde kipfilet in dragonroomsaus
  ingrediënten:
   

  • 1 prei,
  • 1 wortel,
  • 2 stengels voetselder,
  • 4 kipfilets van 140 g,
  • 1,5 liter gevogelte-bouillon,
  • 2,5 dl room, 1/2 theelepel dragonsnippers,
  • 20 g boter,
  • dragonblaadjes
  • peper en zout
  • 12 bladerdaaggebakjes (kleintjes)
  bereiding:
    Snijd de prei, wortel en selder in fijne reepjes.
Pocheer de kipfilets 15 minuten in de gevogeltebouillon. Neem ze uit de fond en hou ze warm.
Kook 1 liter bouillon in tot nog 2,5 dl rest en voeg room toe. Laat verder inkoken tot saus-dikte. Zeef de saus en voeg de gehakte dragon toe. Kruid af en roer er een nootje boter door.
Warm de bladerdaaggebakjes op in een voorverwarmde oven op 200°C tot ze mooi krokant zijn.
Kook de groentejulienne beetgaar in gezouten water en lek uit.
Schik de kipfilets op bord, nappeer met de saus en plaats de groentenjulienne bovenop.
Plaats de bladerdaaggebakjes rondom en versier met dragonblaadjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats