laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gratin van aardappel en prei
  ingrediënten:
   


  • 5 aardappelen (Bintje)
  • 800 gr gehakt
  • 6 preiwitten
  • 50 g boter (bakboter)
  • 400 g verse kaas (mager)
  • 1 dl melk (halfvol)
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • 50 g kaas (gemalen)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • zout
  bereiding:
    De aardappelen schillen, bijna gaarkoken en in plakjes snijden.

Het gehakt rul aanbakken en kruiden met peper en zout.

De prei schoonmaken, in ringen snijden en blancheren in kokend water met een beetje zout.

Een hoge ovenschaal invetten met wat boter en vullen met het gehakt, de aardappelen en de prei.

De verse kaas mengen met de melk, beide soorten gemalen kaas, de geperste knoflook en de fijngehakte tijm. Het mengsel over de groenten gieten.

Gedurende 15 minuten laten gratineren in een op 200 graden voorverwarmde oven.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats