laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kerriesateetjes met een koude ananasmuntsaus
  ingrediënten:
   

    zout
    1 eetlepel citroensap
    1 eetlepel gembersiroop
    1 eetlepel kerriepoeder (mild)
    1 eetlepel slaolie
    2 eetlepels munt (fijngehakt)
    300 g varkenshaas (of fricandeau)
    4 eetlepels mayonaise
    4 eetlepels zure room
    4 schijven ananas (vers of blik)
  bereiding:
    Snijd het vlees in 24 stukjes, meng ze met de slaolie, het citroensap en 1/2 eetl. kerriepoeder. Laat ze 30 minuten marineren (als ze niet direct worden bereid: in de koelkast, anders erbuiten).

Snijd de ananas in zeer kleine stukjes en meng ze met de mayonaise, de zure room, de rest van het kerriepoeder, de munt, de gembersiroop.

Verwarm de grill voor op de hoogste stand (of steek de barbecue aan).

Rijg het vlees aan 8 satéstokjes en rooster ze onder de grill of op de barbecue rondom bruin en gaar (ca. 8 minuten).

Bestrooi de saté eventueel met wat zout. Serveer de saté met de ananasmuntsaus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats