laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zalmtaart met tomaten en mergpompoen
  ingrediënten:
   

  • 600 gr. zalmfilet
  • zout en peper
  • 20 cl olijfolie
  • 2 Pidy fonds feuillet's diam. 22 cm
  • 1 ei
  • 2 of 3 fijne courgettes van 250 a 300 gr.
  • 8 tomaten van 80 gr.
  • 80 gr. gemalen kaas
  • een mespuntje gehakte look
  bereiding:
    Controleer de zalmfilet op mogelijks resterende graatjes. Snij de filet in fijne plakken en kruid ze met zout en peper. Warm weinig olijfolie op in een pan met anti-kleeflaag en bak de plakken zalm even aan beide zijden.
Haal ze uit de pan en leg ze op absorberend papier. Laat ze afkoelen. Klop het ei los en bestrijk er de oppervlakte van de Pidy fonds feuillet's mee in.
Plaats de fonds op een ovenplaat en warm ze 2 minuten op in een voorverwarmde oven op 170°C. Neem ze uit de oven en laat de fonds afkoelen.
Snij de courgette in fijne schijven, 3 mm dik en bak ze even aan in olijfolie (van de zalm). Laat ze afkoelen op absorberend papier.
Snij de tomaten in fijne plakjes en schik nu afwisselend een schijf tomaat, een schijf courgette en zo verder op de rand van de fonds feuilletes, zodat ze elkaar half overlappen, tot de cirkel volledig bedekt is. Plaats er de zalmplakjes op, kruid met peper en zout. Leg er nu terug afwisselend courgettes en tomaat op. Vervolledig de cirkel. Kruid even de groenten en strooi er de gemalen kaas over. Meng het mespuntje gehakte look door de olijfolie en sprengel het over het geheel. Zet de taartjes terug in de oven, op 190°C en laat ze gedurende 10 a 12 minuten gaar worden en licht gratineren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats