laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Overheerlijke plattekaastaart
  ingrediënten:
   

  • Gistdeeg van 200 g bloem.
  • 1 pot vette plattekaas van 500 g.
  • 100 g suiker.
  • 2 eieren.
  • 2 pakjes vanillesuiker.
  bereiding:
    Maak het gistdeeg klaar, laat het +/- 20 min. rijzen en doorkneed het nogmaals.
Vet de springvorm in met wat boter.
Rol het deeg uit en leg het in de springvorm, doorprik het en bestrijk eventueel het deeg met nog wat eigeel.
Vermeng de plattekaas met de suiker, de eierdooiers en de vanillesuiker.
Als laatste het tot stijve sneeuw geklopte eiwit onder de kaas roeren.
Vul de taart met de kaas, laat het geheel nog eens rijzen en bak het daarna in de oven op 250C gedurende ? 25 min.
Laat daarna de overheerlijke goudgeel gebakken kaastaart verdampen op een rooster.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats