laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gemberkoeken
  ingrediënten:
   

  • 350 gr volkorenmeel
  • 90 gr fructose
  • 1 tl zuiveringszout
  • 1 tl vanillepoeder
  • 250 gr yoghurtboter
  bereiding:
    [u:f7259088fe]Vulling[/u:f7259088fe]

  • 1 stuk gemberwortel
  • 1 afgestreken el fructose


[u:f7259088fe]Garnering[/u:f7259088fe]

  • 1 losgeklopt ei

[b:f7259088fe]
Bereiding[/b:f7259088fe]

Schil het stuk gemberwortel en hak of snijd dit zeer fijn. Meng de gemberwortel met 1 el fructose en zet dit afgedekt een nacht in de koelkast.
Doe meel, fructose, zuiveringzout, vanillepoeder, boter en het gembermengsel in een kom. Snijd met een mes de boter tot zeer kleine stukjes.
Kneed er met koude handen snel eeen stevige bal van. Spuit een aardewerk taartvorm van 24 cm in met vetvrij spray. Druk het deeg in de vorm, aan de rand iets hoger. Maak het geheel glad met een lepel.
Bestrijk de gemberkoek met het losgeklopte ei. Maak met een mes een ruitjespatroon op de koek.
Bak de koek in een heteluchtover op 150°C in 30 minuten gaar en bruin. Laat de gemberkoek eerst afkoelen in de taartvorm, haal hem daarna uit de vorm en leg hem op een rooster om helemaal af te koelen.

Zonder gember is dit een losse boterkoek. Wilt u de koek smeuiger, dan kunt u 50 à 100 gr boter extra toevoegen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats