laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Komkommerbrood op kwarkbasis
  ingrediënten:
   

  • 2 komkommers van 500 gram elk
  • 750 gram kwark 0% vet, goed uitgelekt
  • 10 blaadjes gelatine
  • sap van 1/2 citroen
  • 50 cc water
  • 1 heel fijngeraspte ui (of door de mixer)
  • 1 teentje look (heel fijn geraspt)
  • peper
  • zout
  • koriander
  bereiding:
    De komkommers fijn raspen. 1 hele + 1/2 daarvan zouten, in een vergiet laten uitlekken (40 minuten) en afvegen met keukenpapier. De andere 1/2 komkomer bewaren voor de versiering later.
De gelatine in de 50 cc koud water week laten worden en vervolgens verwarmen, zodat de gelatine oplost.
Meng de kwark met de komkommer, de opgelosten gelatine, de fijngesnipperde ui, knoflook, het citroensap, de koriander, peper en zout.
De wanden van een grote cakevorm licht invetten met olijfolie en bedekken met heel fijngesneden komkommerschijfjes.
Dan het hele kwark-komkommermengsel in de vorm doen en evt. bedekken met de rest van de komkommerschijfjes.
Op een koele plats tenminste 2 1/2 uur laten opstijven. Voorzichtig uit de vorm halen en verder versieren met plakjes tomaat, blaadjes sla enz. Serveren met een pikante saus naar smaak.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats